Nu-mi revin după declaraţiile de simpatie ale lui Ponta faţă de recent cndamnatul ministru fenechiu. În orice ţară civilizată, dacă s-ar fi ajuns pînă aici (în ţările civilizate cînd e pus un ministru sub urmărire îşi cam dă demisia), Ponta ar fi trebui să se delimiteze brusc de infractor, să-i chiar reproşeze că a făcut ce a făcut. Măcar de ochii lumii. Asta ar fi trebui să înveţe de la recentul său oaspete, premierul francez, care a avut nu de multă vreme un caz de demisie. E vorba de ministrul Bugetului, Jerome Cahuzac, prins cu fonduri în Elveţia. Omul nu a furat, doar a fentat Fiscul francez. Nu a fost condamnat pentru asta. dar de îndată ce s-a aflat cu certitudine că are bani în străinătate (după ce negase vehement, anterior) Cahuzac a demisionat din Guvern, din calitatea deputat şi a fost exclus din PS. Iată o referinţă, în franceză, aici. Ce zice Ponta? Că Fenechiu a făcut acte penale înainte de a fi ministru. Păi, tocmai, a angajat un bandit care era în cercetări! Prietenii socialişti ai lui ponta nu l-ar fi lăsat pe Fenechiu nici să se apropie de Poarta Guvernului. Premierul nu a plagiat, deşi acum era cazul,  intransigenţa socialiştilor europeni! Lui Victoraş îi pare rău că Relu a fost condamnat, nu că l-a luat în Guvern! Azi a fost o premieră în România: a fost condamnat un ministru aflat în funcţie. În toate ţările care cunosc sensul cuvîntului onoare nu se ajungea pînă aici.

4 thoughts on “O comparaţie între socialişti din care Ponta iese prost. Tare

      • Buna ziua
        Antenele nu au auzit vreodata de onoare si nici nu poseda articolul respectiv in dotarea standard. Asa ca procedeaza, conform manualului comunist, mult mai simplu: terfelesc direct oamenii care li se opun lor sau celor asociati cu ei (poate ar fi mai nimerit sa spun “in cardasie cu ei”).

  1. Si nu doar Cahuzac a demisionat cum s-a deschis vreo ancheta ci toti cei care au ajuns in astfel de situatii, chiar daca apoi justitia a zis ca-s nevinovati la capatul procesului: cazul DSK in procesul MNEF prin 2000-2001 sau Woerth unde procesul nu s-a terminat inca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *