Îl ştiţi pe TINTIN, simpaticul aventurier belgian al desenatorului Hergé? Ei, bine, în lumea hipercorectitudinii şi a lipsei totale a hazului, s-a găsit cineva, în 2007, în Marea Britanie (Comisia pentru Egalitatea Raselor) care să considere rasistă cartea Tintin în Congo. Şi s-a mai găsit altcineva care să ia în seamă plîngerea respectivă. Primei reclamaţii i s-a adăugat un domn cu nume binevenit, Bienvenu Mbutu Mondondo, un belgian de viţă nouă, născut congolez, care a cerut să se interzică această carte la vînzare şi în Belgia. După acest domn, cartea are un mesaj rasist şi rîde de lenea congolezilor. Judecată, în primă instanţă, în 2011, cartea a fost considerată nevinovată. Dar militanţii nu s-au lăsat, şi au ajuns la Curtea de Apel din Bruxelles. Care, astăzi, 5 decembrie, a făcut, involuntar, un cadou de Sfîntul Nicolae tuturor copiilor, eliberarea albumului Tintin în Congo de sub jugul anti-rasiştilor!

Asta nu înseamnă, însă, cum ar gîndi orice om normal, totala eliberare a lui Tintin, pentru că, în 2012, unele biblioteci din Suedia au considerat că acest album nu merită circulaţia publică pe sub ochii copiilor! Aşa că l-au băgat la index. Dar, ca o concesie superioară, poate fi închiriat, în anumite condiţii, adulţilor!

Urmează, probabil, Albă ca Zăpada, că de ce e ea albă şi se mîndreşte cu asta? Şi cum să le zicem pitici unor persoane care doar au un fel de problemă cu verticala? Dar Harap Alb, oare nu jigneşte pe nimeni prin culoarea sa afirmată colonialist şi cam rasist? Scoateţi, domnilor editori, cărţi cu Che Guevara, că alea sînt educative şi-i plac şi lui Viorel!

 

7 thoughts on “Prostia are un viitor luminos, antirasist!

  1. Biju, pune şi Ţiganiada pe lista care urmează. Şi tre’ să ai grijă cînd spui că-ţi plac savarinele însiropate cu esenţă de rom, că te-ai ars! Din Suedia pînă-n Bangladesh, din Limassol pînă-n Manhattan, corrrrecţii nu dorm, corrrrecţii veghează!

  2. Domnule, lumea de azi e intoarsa cu curul in sus!
    Pai, dupa ideile cretinilor astora, Alba ca zapada ar trebui interzisa nu numai pentru culoarea alba, dar si pentru ca face referire la deficientele fizice ale celor 7 “pitici”.

    Personal sint de acord sa facem o miscare impotriva acestui nou flagel al idioteniei patentate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *