Dacă treceţi prin Nantes (Franţa) pe 16 mai a.c. şi vedeţi prin oraş  mai mulţi băieţi îmbrăcaţi în rochii, să nu vă miraţi. Nu sînt toţi transsexuali, sînt doar dotaţi  cu un accentuat  spirit de turmă. Pentru că aici s-a născut iniţiativa propovăduită în 27 de licee din oraş ca băieţii să vină în acea zi  îmbrăcaţi în fuste. Aşa se demonstrează solidaritatea. Un francez cu umor a anunţat pe Twitter că, pentru a sprijini egalitatea între oraş şi sat, elevii din Paris vor veni, într-o zi anume, cu o capră la şcoală. Altcineva a cerut ca şi Francois Hollande şi Manuel Valls să se îmbrace în fustă (la Hollande nu m-ar mira chiar să o facă, i-au mai rămas rochii de la ţiitoare prin dulapuri!).

Sigur, vor sări corecţii politici şi amatorii studiilor de gen. care se dau foarte progresişti, egalitarişti. Dar, după cum a demonstrat o întîmplare recentă, la o Universitate din Paris, şi corecţii politici sînt defecţi la cap ca şi noi, ăştia cărora ni se pare ciudată transexulăreala asta: Pe un formular foarte corect politic erau două rubrici care nu mai pomeneau cuvintele odioase Tată şi Mamă, ci doar Părinte 1 şi Părinte 2. Frumos, conform noilor directive de stînga. Doar că la Părinte 2 autorii formularului au mai adăugat o sub-rubrică: numele de fată!

13 thoughts on “Prostia corectă politic

  1. […] Dacă treceţi prin Nantes (Franţa) pe 16 mai a.c. şi vedeţi prin oraş  mai mulţi băieţi îmbrăcaţi în rochii, să nu vă miraţi. Nu sînt toţi transsexuali, sînt doar dotaţi  cu un accentuat  spirit de turmă. Pentru că aici s-a născut iniţiativa propovăduită în 27 de licee din oraş ca băieţii să vină în acea zi  îmbrăcaţi în fuste. Aşa se demonstrează solidaritatea. Un francez cu umor a anunţat pe Twitter că, pentru a sprijini egalitatea între oraş şi sat, elevii din Paris vor veni, într-o zi anume, cu o capră la şcoală. Altcineva a cerut ca şi Francois Hollande şi Manuel Valls să se îmbrace în fustă (la Hollande nu m-ar mira chiar să o facă, i-au mai rămas rochii de la ţiitoare prin dulapuri!), a scris Ioan T. Morar. […]

    • Ca sa zic asa, “Mestere”, care e problema ta?
      Esti sigur(a) ca ai trecut pe la vreun control phihiatric?
      Daca nu ai trecut, apai e musai sa o faci cit de curind!

  2. Pentru a afla mai multe despre cei care se fac vinovati de PROSTIA CORECTA POLITIC, ar fi bine sa cititi si “Cunoasterea inutila”- Jean Francois Revel, Ed. Humanitas.

  3. As cita o declaratie (nu stiu cui apartine):
    Lui Dumnezeu ii plac cretinii si idiotii, de asta a creat si creeaza atit de multi!

  4. Seara buna,
    Da’ pe ce baza s-a stabilit ordinea parintilor, ca doar n-o fi firesc (Doamne, ce cuvant oribil!) ca barbatul sa fie Parinte 1, iar femeia Parinte 2? Dupa cum se stie, in sirul numerelor naturale (scarboasa vorba!), 1 se afla inainte de 2. Deci iata o noua discriminare: femeia este pusa, pentru a cata oara in istorie, pe planul doi… Prostia corecta politic, dar si de calitate (cum ar zice nemtii), ar fi “botezat” parintii asa: “unul” si “celalalt” si ar fi lasat la latitudinea acestora ordinea in care sa se treaca pe buletin, in functie de cum canta cocosul/gaina, alte criterii etc. Cat despre numele purtate anterior, deja incepe o alta discutie, despre o alta discriminare, si mai infioratoare decat celelalte scl samd. Deci, asa cum sunt formularele alea de stanga de acum… vacs albina. Mai e loc, dom’le, mai e loc. Intotdeauna mai e.

  5. Dl. Morar. In taberele de pioneri din fosta URSS se organizau, periodic, “zilele funditelor si a pantalonilor”.
    Baietii se imbracau in rocitele fetelor si purtau funde, iar fetele purtau pantaloni si ssepci.
    Toate acestea se faceau in spiritul respectului fata de sexul opus si, bineinteles, erau insotite de sloganurile privind egalitatea intre barbati si femei. O ideologie declarata “profund marxist-leninista”.
    In concluzie.
    Nimic nou sub soare. Istoria se repeta cu actori si regizori noi.
    Cu stima.
    “Un domn ce a purtat fustite in copilarie”.

  6. Nu gasesc nimic indecent in a purta fusta. Nici eu, nici scotienii … Si nici 99% din persoanele de sex feminin. Sexul persoanei care poarta fusta e un detaliu, domnule Morar.

  7. Eu tocmai mă gândeam să-mi cresc barbă, să-mi iau capră, să-mi cumpăr o rochie cu sclipici și să-mi pun și-o ditamai crucea dă haur la gât. Ce ziceți, îi iau pe toți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *