Deja s-a declanşat campania de publicitate pentru cumpărături a perioadei care, înainte de 89, în România, se numea Luna Cadourilor. Am văzut, pe alocuri, în media occidentală (y compris americană) anunţat Sezonul festiv. Deci, nici măcar Luna cadourilor, Sărbătorile de iarnă, ci, pur şi simplu, Sezonul Festiv. Adică o perioadă destul de vagă în care vor avea loc nişte festivităţi pe ici, pe colo. Orice, numai nu Crăciun! Ni se tot spune că populaţia care sărbătoreşte Crăciunul poate deranja minorităţile care nu sărbătoresc aşa ceva. Se uită unii la noi pe geam şi văd lumini, aud cîntece religioase şi se simt excluşi. Cam asta e ideea. În mintea corecţilor politici Crăciunul este sărbătoarea colonistului, a omului alb care exploatează restul lumii. Deci, să-i retezăm sărbătoarea asta anacronică fratelui creştin. Să nu-l lăsăm să anunţe în public bucuria pentru Naşterea Domnului. Iar asta se face mai mai multe căi. Am scris, acum ceva vreme despre o maimuţăreală de sărbătoare aici. Acum văd că, încet-încet, simbolistica de Crăciun este atacată cu pinguini. Nimic de zis, pinguinii îmi sînt super-simpatici (sînt vieţuitoarele cu cea mai mare fidelitate de cuplu, mi s-a spus), dar n-au nimic de-a face cu sărbătoarea Crăciunului, aşa cum Iepuraşul e străin, totuşi, de Învierea lui Isus! Nu ştiu dacă şi în cazul sărbătorilor altor religiii are cineva curajul să deturneze sensul religios. Doar creştinii, după ce a fost atacaţi cu reni de Crăciun, au întors obrazul şi pentru pinguini!

UPDATE Trebuie neapărat evocat, în acest context, episodul genial din Seinfeld în care Kramer inventează o nouă sărbătoare: Festivus!

sursă foto

7 thoughts on “Sezonul festiv, pinguinii, Spiritul Crăciunului şi Naşterea Domnului

  1. O, dar Nasterea Domnului nostru, a Mantuitorului tuturor celor care cred in nasterea , in jertfa si in invierea Lui, nu poate nimeni sa ne-o scoata din inima. Doar cei care se nasc din nou si-L lasa pe Isus sa traiasca in vietile lor , sa le conduca fiecare pas, pot privi si intelege ca toate se intampla pentru ca cel care domneste pe acest pamant este cel care ne pune mereu in fata alte si alte variante pentru a ne indeparta de DOMNUL DOMNILOR .
    Cu cei mai multi reuseste, Craciunul a devenit asa cum bine spui prilej pentru cumparaturi si chefuri, iar pe cel pe care trebuie sa-L sarbatorim cu adevarat cei mai multi dintre noi uitam sa-L invitam la ” petrecere”.
    Noi, nu trebuie sa-i judecam ci trebuie sa ne rugam pentru ei deoarece asa cum e scris in Biblie, ei nu stiu ce fac pt ca daca L-ar fi cunoscut cu adevarat pe Isus , daca si-ar fi predat viata in mana Lui, nu mai traiau ei, ci Isus traia in ei.
    Fara nastere din nou, noi oamenii de multe ori vrem sa facem binele, dar facem raul, prin fortele noastre niciodata nu vom putea sa facem binele dar nu vrem sa recunoastem acest lucru.
    Alergam dupa trofeele acestel lumi in loc sa alergam pentru ” viata vesnica”.
    Ma bucur asa mult sa primesc vesti de la tine, desi nu te cunosc nu uit ca a fost o zi in care Isus ne-a trimis la tine fie doar si pentru o informatie.
    Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te foloseasca acolo unde esti….in politica…o lume atat de ” mizera” in care sincer nu stiu cum rezisti, daca te regasesti printre atatea ” mizerii”, dar stiu ca Dio poate sa te foloseasca oriunde si asta este o binecuvantare.
    Pinguinii accepta-i doar ca acele fiinte create de Dio ca oricare fiinta, in rest, Cel care trebuie sa fie Lumina noastra este , a fost si va fi ISUS HRISTOS!

  2. @ Dragă ITM (B 🙂 ), deşi mai e (un pic) pînă atunci, eu deja m-am decis cum să inaugurez Luna Cavourilor: mă duc să votez niscai schelete, şi anume cele mai sfrijite din dulapul naţiei. Ai tu vreo idee mai bună?

    PS: Te pomeneşti că or fi intrat corecţii politici în Anul Pinguinului, mai ştii ce le poate capul… Dă-i încolo de imbecili, îi tratăm cu “eject” – adică le-ntoarcem spatele şi intrăm un pic, da’ cu hotărîre (special şi numai pentru ei) în Anul Sconcsului!

    @ Domnule Tolcea, e cam amar pe-aici fără contribuţiunea Dvs. Îndrăzniţi, rogu-vă!

  3. PPS: Să mor eu, mă umflă rîsul, mă uit la pinguinii ăştia, parc-ar fi piramida lui Maslow pentru reduşi şi frustraţi (4 niveluri în loc de 5); şi mai umblă şi cu steaua vopsită, ‘cică galbenă, de ce n-or fi pus-o ca la mama ei acasă, roşie sau verde (nuanţe pure, desigur: roşu chinezesc, verde musulman)?

  4. O piramidă cu pinguini nenumărați și perfect acrobați, fotografiață color,
    Va ajunge în Pinguiness Book tot în alb-negru, dixit Apolodor

  5. Piramida de pinguini este un fel de cireasa de pe tort pt ca sezonul festiv a inceput inca din octombrie!!! In rest numai de bine!
    Intrebare: Oare care persoane mai stiu ce se sarbatoreste pe 25 decembrie in afara de maimutareala pinguinilor de tot felul de pe intreg mapamondul?

  6. Hm, tocmai am citit asta. Traim intr-o lume cam trista

    “O decizie asemanatoare au luat autoritatile de la Bruxelles, care s-au hotarat ca anul acesta sa instaleze in locul traditionalului brad de Craciun o constructie uriasa de fier cu afisaj electronic.

    Nu in ultimul rand aceasta se face pentru a nu-i irita pe simpatizantii islamului, un sfert din numarul total al locuitorilor Bruxellesului. Chiar si traditionalul targ de Craciun de la Bruxelles si-a schimbat numele in Satisfactii de iarna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *