Scenariul: Răsvan Popescu , Intriga:Răsvan Popescu

În rolul principal, Răsvan Popescu, Un film de Dan Voiculescu

Acţiunea începe cu peste douăzeci de ani în urmă, cînd personajul principal era un tînăr scriitor talentat, devine un scenarist ales de Lucian Pintilie pentru un film de-al său. Personajul se bucură de multă simpatie publică, astfel încît este propus membru în CNA. Acolo nu deranjează pe nimeni, deşi, în activitatea literară părea un autor foarte îndrăzneţ. Dar viaţa bate literatura în acest caz. Răsvan Popescu devine tot mai obedient, îi place postul în care se află, aşa că e numai bun de preşedinte al CNA. Deşi a fost propus iniţial de un partid de dreapta, acum, Răsvan Popescu este în CNA la propunerea PSD. Aşa că e de acord cu toate mînărelile făcute de PSD pentru a-l ajuta pe şeful de facto al USL, Dan Voiculescu. The End.

7 thoughts on “Un nou film românesc: În pact cu duşmanul. Scenariul: Răsvan Popescu

 1. CNA……Imi aduc aminte de anii 92-93. Incepusem televiziunea prin cablu in Romania, si orice retea trebuia sa primeasca autorizatie de la CNA. Printre altii, era membru si un regizor de oarece succes.
  In ziua cind aveam programata audierea la comisie, acesta l-a contactat pe unul din colegii mei si i-a dat o adresa postala: “e a ammei mele, ii trimiteti suma de……Cind primeste mandatul postal, primiti si voi autorizatia.
  Si asa s-a si intimplat.

 2. De care partid de dreapta a fost propus Rasvan Popescu? Vreti sa insinuati ca pnl-ul era pe atunci partid de dreapta? Pai nu guverna cu sustinerea psd-ului de prin boscheti? Nu faceau galerie alaturi de Vadim de la balcon la condamnarea comunismului pe atunci? Nu marisera ei nr de bugetari cu 500.000 de propagandisti si le dadusera sporuri de xerox, antena, refacere la venirea din concediu…..? Nu era pe atunci Ministru Muncii aceiasi bolsevica Campeanu care ne mintea cu tupeul Lenei ceausescu cat de normal este sa fondul de Pensii sa fie subventionat de la Buget ca asa e in toata lumea?….
  Dvs glumiti? Va stiu drept om serios, meticulos nu cacarau.
  Pe vremea aia nu se afisa tariceanu la brat cu Iliescu la inceperea anului Universitar si depanau amintiri, gratulandu-se reciproc? Nu pe atunci se batea tzarusului USL si Nastase vorbea de o colaborare pe termen lung ” cel putin pana in 2016″? Ati uitat? N-ati remarcat?.

 3. Daca ati vrut sa fiti ironic atunci sunteti prea subtil pentru mine, care sunt o persona meticulosa , atenta la detalii si la fond.
  Asta s-ar potrivi doar cu afirmatiile vocalului George Cacarau si ciracilor sai de pe vremea aceea : “noi suntem adevarata dreapta”.
  O afirmatie la fel de adevarata cu cea de alaltaieri in Teleorman : ” am crescut in cultura europeana”, la Icsaccea si apoi in calitate de dublu Repetent…… suplinitor….si gornist.S-o injuri pe Merkel, intreaga Europa si SUA de pe stadion alaturi de Dragnea , fostul sef de atelier de la IUG Craiova ,asta da cultura europeana !
  Asta da adevarata dreapta!
  Subtil ! Cum zicea Vanghelie ; “astia, adevaratii astia barbati din psd si-ar vinde pana si nevestele”

 4. Oportunist slinos ca si:Hurezeanu, Nistorescu,Dinescu,tratorul Tanase, radu Cristea,un fel de amiculnostru, te mai miri Razvan al nostru de dreapta aluat-o rau la stanga bolsevizata de securisti si ii place de minune. Banii au miros de Iuda,NU?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *