L-am cunoscut pe Dinu Zamfirescu la Paris în 1990 și am considerat acest fapt o onoare. Îl vedeam pe unul dintre contestatarii activi ai regimului Ceaușescu și simțeam că e un privilegiu.. Era unul dintre cei care l-au demascat pe Gustav Pordea și faptul că acesta era o cîrtiță a spionajului românesc. Domnul Dinu Zamfirescu, la care am ajuns cu ajutorul doamnei Monica Lovinescu, era un domn sigur pe valorile lui, elegant dar ferm cînd trebuia să și le apere. Era anti-comunist autentic, de cea mai bună fibră. Un om în legătură directă, de sînge, cu istoria autentică și valorile liberale, rudă, într-un fel, cu neamul Brătienilor. Un exemplu de atitudine demnă, de om curajos.

L-am mai întîlnit apoi în România cînd, parcă i-a mai scăzut din aplomb. Nu l-am văzut de vreo cinci-șase ani. Dar am auzit despre isprăvile lui, pe care nu mi le pot explica. Totuși, vorbim de Dinu Zamfirescu, nu de Ioan Ghișe!  Pentru că nu cred că ar avea în trecut ceva cu ce să fie șantajabil, cu atît mai abitir nu-mi explic atitudinea sa. Încrîncenarea cu care luptă împotriva ideilor liberale, slugărnicia cu care-i servește pe Ponta și pe Antonescu. Vorbim de Dinu Zamfirescu, din neamul Brătienilor, devenit pupătorul de mînă al unui repetent din Isaccea și al unui plagiator din Gorj.

Domnule Zamfirescu, nu se poate să nu știți ce a devenit partidul liberal, cel al înaintașilor Dumneavoastră și nu se poate spune că nu știți cine e vinovatul pentru asta, cine i-a terfelit valorile și l-a transformat într-o mașinărie de satisfăcut pofta de putere a unei singure persoane.

Domnule Zamfirescu, nu se poate! Nu o să spun niciodată asta, dar dintr-un anume punct de vedere ar trebui să-mi pară rău că a căzut comunismul. Dacă nu cădea, aș fi avut în minte imaginea demnă a unui luptător dîrz împotriva lui Ceaușescu, domnul Dinu Zamfirescu, de la Paris. . Așa, sînteți jalnicul domn Dinu  Zamfirescu de la București.

6 thoughts on “Cum e posibil, coane Dinule? Cum e posibil?

 1. Foarte bine spus, foarte bine scris, dar gustul rămâne îngrozitor de amar. Oare ce anume perverteşte la români chiar şi cele mai (aparent) puternice caractere? Încep să cred că Brâncoveanu este singurul român care a rămas de piatră şi nu a putut fi înfrânt nu numai de ceea ce înseamnă “cele lumeşti”, ci nici măcar de moarte (a lui şi a urmaşilor lui).

 2. Guta Tatarascu nu a fost liberal?
  De unde stiti dvs ce invartea Dinu Zamfirescu pe afara? De unde stiti ca nu era la randul lui spion din faptul ca il critica pe Ceausescu.
  Dupa cum il vad eu pozitionandu-se mi se pare ca reprezinta mai degraba interesele lui Voiculescu pe langa Gazprom. E unul din jalnicii din buzunarul lui Felix.
  O gogoasa umflata ca Marga sau Cristea .
  Aseara la Realitatea Dragos Bogdan ii pupa mana lui Marga si-i ridica osanale ca vadim coanei Leana , citez:” La un moment dat Papa se intoarge si vede in primele randuri din Piata Vaticanului pe cineva, se indreapta spre el si-l imbratiseaza, cine era personajul? Erati dvs d-le profesor Marga….”
  Ca sa vezi, ateul si turnatorul la Securitate in gratiile Papei…..

 3. Asta cu “cel mai tanar partid isrtioc” n-am inteles-o exact …Probabil ca va fi foarte aglomerat daca vin toti cei care “sunt pe afis”. Ma refer in special la Calin Popescu Tariceanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *