Sîmbătă și duminică știrea cu carnea de cal din România vîndută drepr carne de vită a ținut topul știrilor din media franceză. La France 2, de pildă, cu această știre s-a deschis jurnalul de seară, apoi a urmat Războiul din Mali. E cu consumatori, cu mîncare, deci dă bine să vorbești despre acest subiect. Numai că pe măsură ce s-au făcut anchete jurnalistice s-a ajuns la concluzia că, de fapt, cei care au importat carnea știau că o parte din ea e de cal! Știau, dar nu au spus mai departe, au procesat-o și au vîndut-o ca pe carne de vită! Scandalul a început în Marea Britanie, dar atît firma care a făcut lasagna, Findus, cît și cea care a procesat carnea, Comigel, sînt din Franța. Iar marfa a fost distribuită la Auchan, Casino, Carrefour, Cora, Monoprix și Picard. Sigur,  sună bine să spui că vinovatul e departe, undeva la granița Uniunii Europene, țara aia de unde vin cotropitorii și ne fură și cerșesc.

Dar adevărul a ieșit la iveală; s-a importat carne de cal știind că e carne de cal. De aici încolo e vorba de responsabilitățile multinaționalelor care au trecut sub tăcere acest “amănunt”. Oricum, nu e vorba de un cal troian pe care România să-l fi introdus pe șest în Franța.

6 thoughts on “Scandalul cărnii de cal. Francezii au aruncat pisica în România

  1. Sunteti sigur ca a plecat cal din Romania si a ajuns vaca in Anglia? Sunteti sigur ca nu a plecat drept vaca din Romania si in Anglia a ajuns cal?
    Adica au schimbat etichetele francezii si acum pretenul Hollande il ataca pe pretenul Ponta? Adecalea se mananca socialistii intre ei ca vitele?
    Adecalea francezii i-au plagiat pe romani, holandenii l-au plagiat pe Ponta!
    Numai in Romania cumperi branza de oaie si ea e de vaca. Cumperi pate de ficat si el e de matze, cumperi carne de miel si ea e de catzel….
    Da’ Prostu’ satului nu zice nimic? Latra la Berlusconi! Celalalt adormit n-a primit biletelul de schelalait de la Felix ?

  2. Deci francezii ăştia au ştiut ce-au importat! OK, da’ de ce-au aruncat pisica? Nu era bună, nu le-a plăcut? Au preferat calul? Da’ nici ăla văd că nu le-a plăcut, că l-au aruncat peste mînecă englezilor! Mofturoşi rău, domnule! Acum ce naiba o să mai mănînce? 🙂

  3. Si pana la urma se pare ca e carne de magar nu de cal.
    Si-a trimis USL-ul magarii in Franta, la pretenul Hollande.Trebuie sa se mai deplaseze de urgenta acolo si Ponta cu ala micu’ cu liceul agricol la baza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *