Recent, istoricul de artă și consilierul de prerședinți Daniel Barbu, ajuns Ministrul Culturii, mărturisește că este cam incapabil să organizeze Festivalul Enescu, o gură de oxigen pentru imaginea culturii noastre naționale. Da, România nu e numai o belea pentru europa, ea a produs valori culturale și e în stare să organizeze un Festival muzical de primă mărime în lume. Acesta ar fi mesajul Festivalului Enescu. Pe care toate guvernele de pînă acum l-au organizat. Domnul Daniel Barbu nu s-ar mai băga: se plînge de costuri și spune că Festivalul ar costa cam cît un kilometru de autostradă. Și că onorariile i se par cam mari. (Nu la fel i s-au părut onorariile pe care el însuși le-a luat în diverse proiecte europene, de s-a ajuns pînă-n prag de scandal pe tema asta.) Ministrul Culturii, un liberal din aripa Petrică Roman,  le-ar cere artiștilor de primă mărime să lucreze gratis, ca la un fel de Cîntarea României. Că cîr, că mîr, că noi nu sîntem America sau Franța, că nu ne permitem etc. În bătălia pentru buget, domnul Barbu s-a bătut pentru cultură ca un leu. ba chiar ca un leu cinzeci. Nu vor mai fi investiții, nu mai e nimic de făcut, susține ministrul Barbu (deloc lăutarul!).

Dacă nu mai sînt bani de un festival muzical de amploare, poate va participa și Ministerul Culturii la Festivalul Reabilitarea termică a locuințelor. Iar acolo nu trebuie cine șttie ce fonduri,  poate să dea o mînă de ajutor omul de cultură Andrei Marga, susținînd o c0onferință despre calorifer!

UPDATE Dacă Andrei Marga si Daniel Barbu ar semna un tratat, atunci el s-ar numi Tratatul Marga Barbu!

2 thoughts on “Enescu la kilometru

  1. dar cu costurile de pe cei cca 300 de parlamentari peste bunul simţ cam cîţi kilometrii de autostradă ar rezulta? sau cu ăştia ne permitem?
    dau o bere cui mă luminează. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *