Dacă nu-l mutau pe Marga de la Externe, probail că acum România era pe picior de război cu te miri ce țară, ca urmare a gefelor făcute de Diplomatul șef. Sau măcar aveam niște ambasade noi bugetivore în Africa. Așa, în fruntea ICR fiind, Marga nu mai distruge relațiile externe ale României, îi distruge doar imaginea și prezența culturală în străinătate. Totul pornește de la faptul că  A.M. nu înțelege rostul instituției pe care o conduce.  În viziunea lui (de inspirație buzuriană), ICR trebuie să fie o rețea de mustării culturale unde să meargă, în vizită, diverși clienți de pe listă și să prezinte “un moment cultural” unui public alcătuit din românii diasporeni veniți pentru mizilicul de după (paharul de vin vrac și fursecurile venite cu valiza diplomatică). Și, cu asta, am răspîndit cultura în lume, ne-am făcut cunoscuți. Nu trebuie să scrie presa de acolo, pentru că e greu de găsit un ziarist care să înțeleagă românește și, apoi, să scrie în limba lui, în ziarul care l-a trimis, despre o chestiune fără relevanță pentru cititori. Eventual scrie presa culturală de la noi despre succesele internaționale. Și pentru că lumea largă  i se părea prea mică pentru răspîndirea culturii române de mustărie, Marga s-a întors cu privirea spre România! De ce să nu deschidă el ICR-uri în România, căci există clientelă și pentru călătorii culturale interne. Așa că, deși poate nu sînteți la curent, Andrei Marga a numit deja cîțiva directori de ICR. Printe aceste noi filiale, e de reținut comicul involuntar al unora: ICR Craiova cu sediul în Tîrgu Jiu și ICR Timișoara cu sediul în Arad.

Dacă Andrei Marga ar face asta pe banii lui, chiar ar putea fi amuzant. Dar o face pe bani de la buget. Și, în plis, o face încălcînd dispozițiile legale care prevăd, și pentru 2013, blocarea tuturor noilor angajări în aparatul administrativ. Deocamdată, aceste ICR-uri din România există numai pe hîrtie, directori lor fiind asigurați de Marga că, din 15 ianuarie vor intra pe salariu. Un salariu în consecință, de șef. E de văzut pe unde va scoate cămașa promotorul caloriferului românesc în istoria civilizației mondiale.

PS Chiar aș fi vrut să văd cum, dacă mai rămînea la MAE, Marga ar fi deschis niște ambasade ale României în orașele din România!

 

 

One thought on “Marga și mustăriile cultural-penale

  1. Sunteti a doua persoana din blogosfera care face aluzii la faptul ca Marga a facut o boacana foarte foarte grava. Dar niciunul nu vreti a ne lamuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *