Dacă o piţipoancă româncă ar fi făcut ultima figuraţie în Man of Steel  sau ar fi petrecut o noapte în patul vreunui actor din echipă,  presa de la noi s-ar fi bătut să-i smulgă banalităţile exclusive despre ce înseamnă pentru cariera ei acest moment cruciale etc.: “Mă simt împlinită, simt că am ajuns la apogeul carierei mele!”  La fel, dacă ar fi trecut pe lîngă platoul de filmare, undeva, cîndva, Cătălin Botezatu, normal, presa din România se umplea de chiloţii designerului şi de declaraţiile lui nesărate. “Cum a trecut Botezatu pelîngă plaoul Man of Steel. Nu o să-ţi vină să crezi ce a văzut!”. Nu s-a întîmplat nimic din toate astea. Dacă s-ar fi întîmplat, deja le-aţi fi aflat.

S-a întîmplat altceva: Vlad Bina, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de decor digital (şi nu numai), apare pe genericul de la Man Of Steel în calitatea de Art Director pentru filările din Vancouver. Am avut privilegiul să-l cunosc pe Vlad Bina, un om de o modestie nefirească pentru ceea ce face. Priviţi filmografia lui aici. E ceva, nu?! De ce nu am aflat nimic despre realizările lui, despre prezenţa pe genericul de la Man of Steel? Pentru că Vlad Bina nu trimite mailuri la fătucele din presă, nu se auto-paparazziază (am numit aşa acţiunea de a trimite poze despre sine la ziare ca şi cum ar fi fost suprinse de paparazzi). Nu, Vlad Bina îşi vede de treabă, munceşte, face performanţă în domeniul lui. Ceea ce e absolut neinteresant pentru o presă plină de chiloţi, silicoane şi botox.

7 thoughts on “Presa despre piţipoance scrisă de piţipoance (şi chiar de piţiponci)

  1. Hei, Biju, avem şi noi presă? De când?! Păi, man, asta e o ştire de Breaking!! (în afară de două săptămânale, un ziar şi o jumătate de ziar, mai e şi altceva? 🙂 )

  2. Ati spus in acest articol tot ce era de spus, despre Romania, presa si mentalitati. Drama e alta , daca domnul Bina ar merge sa zicem la Capatos in emisiune , raiting-ul ar fi foarte mic, dar daca domnul Bina i-ar da o palma lui Sanziana sa spunem , atunci ar fi stire. Romania este o tara unde Valorarea nu prea are valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *