Acum un an şi ceva, participînd la o sărbătoare dintr-o comună franceză înfrăţită cu o comună din România, am primit o medalie de la “Confrérie des Manges Tripes” din oraşul Alès. A fost vorba de o ceremonie în toată regula. Medalia are gravat numele meu. Aş fi îndreptăţit să trec asta în CV. E cît se poate de adevărată, iar dacă aş adăuga “medaliat de prestigioasa Confrerie des Manges Tripes”, aş creşte în ochiul cititorului. Numai că Această Confrerie, tradusă în româneşte, ar fi “Frăţia Măncătorilor de Măruntaie”. Şi e un fel de glumă, deşi “confraţii” sînt foarte serioşi în ritualurile lor.

Ştiu zeci de persoane care şi-ar trece, cu mîndrie, aşa ceva în CV. Una dintre aceste persoane ar fi Niels Schnecker, şeful de campanie a lui Crin Antonescu. Doar şi-a trecut faptul că a fost consilier economic la Casa Albă. Doar un an, e drept. Dacă aş fi jurnalist de investigaţie, acum, aş scrie o adresă la secretariatul Casei Albe şi aş cere confirmarea. La fel aş face cu alte puncte din stufosul CV al proaspătului şef de campanie. Aşa s-a întîmplat cu CV-ul lui Ponta, cînd masteratul din Catania a devenit ceea ce era, o banală participare la nişte cursuri. Şi CV-ul doamnei Dumitrescu, propusă ca ministru al Învăţămîntului în Guvernul Ponta 1, a fost purecat şi s-a văzut că e înţesat de minciuni, exagerări, deformări. Cînd devine public, CV-ul are picioare scurte.

M-a amuzat declaraţia lui Crin Antonescu “Desi nu este un membru al PNL, convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale. Si in acest sens, cred ca, pentru elaborarea unei strategii puternice si eficiente, avem nevoie de viziunea externa si experienta vasta a domnului Schnecker in problemele critice si cronice ale sistemului politic si economic. In plus, avem nevoie de viziunea sa occidentala si de experienta si succesele sale, mai putin stiute publicului larg, inregistrate in cadrul campaniilor electorale din SUA” (de aici). Vă daţi seama ce le spune Niels, la masă, unora, la un pahar de vorbă, despre succesele sale neştiute de marele public şi neverificate? Sînt prea gogonate chiar şi pentru CV-ul lui!

Sursă foto evz.ro

4 thoughts on “CV-ul are picioare scurte. Şi păr în palmă

  1. “convingerile lui Niels Schnecker coincid cu valorile Uniunii Social Liberale”
    in alta parte, Schnecker spunea ca valorile lui coincid cu cele ale lui Ronald Reagan 🙂

  2. Păi, ce ?! Criz are dreptate, Șmeker ăsta împărtășește ”valorile” USL și nu dezgrop morții plagiatelor, dar vin cu un exemplu de valoare inestimabilă recent: ”trupurile neînsuflețite ale cadavrelor decedate”. Să mă scuzați, dar până la USL n-am mai văzut atâtea perle într-o singură frază. Am râs, am nechezat, dar apoi m-a scuturat un fior de plâns, având așa, o epifanie cu privire la viitorul României. Și să știi că n-a fost tocmai rău… dacă până acum cochetam cu ideea să mă fac cetățean maghiar, cred că tocmai m-am hotărât (nu de alta, dar cu pașaport maghiar pot face pe turistul și-n SUA ). Poate la anul pe vremea asta o să zic Viszantlatasra, la bună vedere, rarivoar și-un praz verde, nu cred că am stofă de martir.

  3. Nea Nils ăsta a uitat să-şi treacă în CV cum călătorea el prin văzduhul Suediei purtat de gâştele sălbatice (de la Antene?, de la PNL?, cine ştie…). Ce dacă nu-l cheamă şi Holgersson, ce, pe dottore îl cheamă Einstein?! Dottore Ponta & Mr. Councelor Nils Sch. – merge la ţară, cade bizonu’ pe spate 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *