Deși cred că torționarii ar trebui demascați și pedepsiți pentru ceea ce au făcut, totuși, mi se pare că agitația din ultimul timp în legătură cu alde Vișinescu și Ficior are ceva din datele unei diversiuni. Pentru că această demascare vine din partea celor care au fluierat atunci cînd a avut loc condamnarea oficială a comunismului ca regim criminal, condamnare făcută cu cap și coadă, pe baza unei documentări serioase. Au existat zeci de voci care au spus că nu e bine, că nu trebuie, că nu e nevoie, că de ce Băsescu, de ce Tismăneanu etc. Nu, nu avem nevoie să condamnăm comunismul, în fond, am dus-o mai bine pe vremea lui Ceaușescu (aveam locuri de muncă, nimeni nu murea de foame ) decît acum. Circul din Parlament, permis atunci, la citirea Raportului, (și încurajat) de un fruntaș al actualei coaliții de guvernare, președintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost menit să arate că poporul, prin aleșii lui, nu dorea această condamnare. Românii nu aveau nevoie de așa ceva, toți am dus-o bine în comunism, în special căpitanul de vapor Băsescu.

Acum, brusc, apar niște torționari. Cărora Ponta vrea să le ia pensia. Nu se vorbește despre comunim ca regim criminal, ci despre niște moșnegi care au torturat în vremea comunismului, cam de capul lor, pentru că aveau niște suflete otrăvite. Ei sînt vinovați, nu sistemul. Ei au tîrît intelectualitatea română la canal și apoi prin sinistre pușcării, nu sistemul. Sistemul, zic noii stîngiști, o fi avut niște erori, dar asta tocmai din cauza acestor torționari ticăloși care merită să rămînă fără pensie și fără abonament gratuit la RATB. Asta merită, asta li se dă! Ei doar au întinat nobilele idealuri.. Comunismul e bun, dar a fost aplicat prost pînă acum. Deci, Jos capitalismul!

(sursă imagine aici)

9 thoughts on “Torționarii doar au întinat nobilele idealuri ale comunismului

 1. Dragă Biju,
  Gândirea ta este impecabilă, numai că numărul celor care înţeleg cu adevărat câtă dreptate ai este nesemnificativ faţă de cel al indiferenţilor. Cât despre “factorii de decizie” care ar putea schimba ceva în fondul problemei, ei sunt… urmaşii, urmaşilor lor!

 2. Mda, am zis și eu că miroase a pește treaba… Cu pârțarul ăla bătrân aflat între 80 de ani și moarte se rezolvă problema torționarilor, când orice milițian cu pulan și cașchetă în dotare era un mic torționar, în funcție de grad. Nu știu dacă ați avut ocazia să vedeți ușile capitonate ale încăperilor din sediul miliției. Acolo știa oricine că se bate manual.

 3. De ani de zile spun, scriu presedintilor care ar fi putut face ceva (Constantinescu, Basescu) ca degeaba condamni bratul care a facut rau daca lasi in pace creierul care i-a comandat miscarea.
  Am propus ca tuturor celor care in documente apar ca au fost activisti PCR (de la nivel de secretar de fabrica in sus) sa li se anuleze pensia corespunzatoare vechimii in munca de activist.
  Daca nu le mai ramine nimic, sa li se dea ajutorul social.
  S-a luat vreo masura? Canci!
  Fosti activisti (si mai sint destui in viata), stau pe pensii de 3-4-5-6-7-8 mii lei (noi) pe luna, in case pe care le ocupau pe vremuri (si le-au cumparat la pret de nimic) si fac “misteaux” de criticii comunismului.

  In rest, da, sint si eu de parere ca e diversiune chestia cu doi mosi care au batut la ordin, nu de capul lor.

  • se pare că vom avea surprize! 🙂 Desigur, dacă nu cumva se desfiinţează CNSAS că nu mai sînt fonduri de salarii!:) În fond, e destul dacă pedepsim torţionarii, cîţi mai sînt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *