“Prin actele de-o extremă gravitate, incompatibile cu exigenţele vieţii politice şi a mandatelor publice, posesiunea unor conturi în străinătate pentru a frauda Fiscul, prin punerea la adăpost a cîtorva sute de mii de euro, şi prin minciunile intolerabile faţă de preşedintele Republicii, faţă de reprezentanţii naţionali ai francezilor. Jerome Cahuzac a fost exclus din Partidul Socialist” sînt cuvintele lui Harlem Desir, primul secretar al Partidului Socialist Francez, reproduse de Le Figaro . Jerome Cahuzac a fost ministru în guvernul lui Hollande şi a fost descoperit (de către Le Canard Enchaine de către Mediapart şi subiectul a fost dus mai departe de Canard Enchaine)) că ar avea nişte conturi în Elveţia. Ministrul a tot negat, pînă şi-a dat demisia ca să se apere. Apoi a recunscut. Reacţia partidului său a fost imediată şi dură.

La noi, un fost premier socialist a furat cu milioanele, a fost judecat în mai multe dosare, a fost condamnat şi, cu toate acestea, este aşteptat cu braţele deschise în partidul lui. Nu a fost exclus în mod ferm niciodată!

Să ne mai mirăm că nu ne primesc în Schengen?

 

4 thoughts on “Un mincinos francez şi un puşcăriaş român: căutaţi diferenţele

  1. Asta pentru că premierul nostru are susținere populară. La noi furtul nu e perceput ca o chestie imorală. Țara asta nu e unde e, pt.că 50 de ani a furat un ceaușescu și încă 20 de ani au mai furat 30-40 sau 300-400 de șmecheri. Chestia e că au furat toți și tot timpul. Cei șapte milioane și jumătate sunt reali. Și chiar dacă un milion și jumătate sunt vopsiții lui dragnea, încă un milion jumătate nu știu pe ce lume se află (un fel de Jos nasonii!) tot rămân 4 milioane de cutre care sunt suficienți de nocivi pt o democrație puberă ca a noastră.

  2. Din păcate trăim în ţara unde ,,fiecare trăieşte de unde munceşte ” ! Este precizarea care s-a transmis cu cea mai mare încrâncenare din generaţie în generaţie . Toţi cei care pun mâna pe una-alta sunt priviţi cu mare admiraţie de cei din jurul lor . ,, Ce descurcăreţi sunt !” se spune despre ei . De necrezut că încă nu s-a ajuns la fundul sacului .

  3. Da , Bijule, ăsta este adevărul: chiar suntem un popor corupt până în măduva osului, care la nivel macro şi-a făcut un titlu de glorie din a supravieţui cu orice preţ. Mândria de a fi cinstit şi corect e de mult o balivernă de care râd şi curcile.
    Iar la vârf, ehehe, la vârf suntem chiar… doctori! Dr. Năstase, dr. Ponta, dr. Voiculescu, dr. Mischie…
    Ce dracului o fi fost în capul Occidentului când ne-a vrut în UE? Probabil că europenii s-au gândit să ne transforme în grădină zoologică şi să ne folosească în şcolile lor, ca material didactic la lecţiile de educaţie civică, că altă explicaţie plauzibilă nu găsesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *