În planul făcut de Ponta “din cuţite şi pahară” pentru după cînd va fi el din nou şeful tuturor românilor se numără, pe lîngă modificarea Constituţiei din 2013, şi alegerile regionale din 2014. Da, din 2014, în viziunea lui Victor Viorel Ponta vom avea şi regiuni, dar, tot în viziunea lui, nu se vor desfiinţa judeţele, Deci vom avea şi judeţe, cu prefecţi, şefi de consilii etc, dar vom face şi regiuni, ca să mai putem avea nişte oameni de hrănit de la stat, adică tot aparatul administrativ ce se va dezvolta cu această ocazie. E mare foamea la USL, iar cei care nu primesc nimic pe 9 decembrie a.c. se pot antrena pentru alegerile de peste doi ani, rămînînd în priza promisiunilor pînă atunci. Se mai inventează o verigă a puterii, un cerc de prăduit banii publici, o sursă nouă şi babană de licitaţii,  Sigur, se mai adaugă şi un cordon sanitar de protecţie între cetăţeni şi guvernanţi. Nu ţi se rezolvă jalba la judeţ, mergi la regiune, nu deranjezi guvernul cu toate prostiile. Că are el destul de luptat cu propriile lui prostii!

7 thoughts on “Victor Ponta şi noua dezorganizare teritorială

 1. Momeala “păstrării judeţelor după regionalizare”, demontată chiar de lideri USL. Varianta de regionalizare din programul USL menţionează că judeţele “nu se desfiinţează”, un document PnL spune că judeţele rămân doar “într-o primă etapă”.

  “E un model care a fost aplicat şi în Franţa. La început, regiunile au avut puteri firave, după care, încet, încet, timp de câţiva ani, au preluat din atribuţiile judeţelor. E un program care, pe termen lung, va duce la desfiinţarea judeţelor. Gradualitatea transferării atribuţiilor de la nivelul judeţelor, la nivelul regiunii ar urma să fie definită în viitoarea Constituţie”, a afirmat preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară. Şi şeful judeţului, Horea Uioreanu vorbeşte de existenţa paralelă a judeţelor şi a regiunilor ca despre o „fază intermediară”. „Chiar în programul USL se vorbeşte de această formă iniţială cu judeţe coordonate doar, pentru început, de la nivel regional. E o fază intermediară, pentru că lucrurile nu pot fi schimbate brusc. Da, se poate face fără probleme anul viitor”. (Ziua de Cluj)

  Nu că ar fi mai bună şmecheria ARD, de a declara tot “judeţe” regiunile obţinute prin comasarea a mai multor judeţe. Manevra s-ar face prin lege organică, fără revizuirea Constituţiei, care menţionează judeţul ca subdiviziune administrativ-teritorială (vor să evite includerea regionalizării în referenduimul constituţional, de frica respingerii).

  • Ceea ce pare o simplificare la francezi devine o complicare, de fapt. La Marsilia, imediat după la ville de Marseille, există o aglomeraţie urbană MPM (Marseille-Provende Metropole), apoi un consiliu general, după care vine Regiunea. S-au mai adăugat formule intermediare (metropola). In jos, orasul e alcătuit din primării de cîte două sectoare unite.DEeci nivelurile de putere sînt foarte stratificate. Nu cred că Franţa trebuie luată model la o reproiectare teritorială a României.

 2. Daca tot e vorba de prostii si prosti, Ponta e istorie deja la fel ca Prostanacul, care cate nu visa si mai viseaza inca?
  Mortii cu mortii, comunistii ii aplauda,babele ii bocesc grecii ii ardeau in liniste si reculegere…
  Vor mai fi si alti morti, depinde doar ce lasa in urma lor, mai mult sau mai putin decat o dara de melc…
  Tineti minte trei cuvinte : ARD-ul n-are minte! A intrat in conflict cu proprii sustinatori exact cum intra acum cativa ani Cotidianul in conflict cu proprii cititori.
  De ce nu creste MRU? Pentru ca este primul lider ARD care a declarat ca vrea alianta cu pnl. Adica cu tradatorii, cu miseii… cu slugile lui Felix….
  Si dupa ce te bati cu reforma in piept, vii si spui ca te aliezi cu antireformostii,antieuropenii , nazistii…. cacaraii neamului?
  Un grup de neispraviti in frunte cu Buscu au distrus doua publicatii , Academia Catavencu si Cotidianul, apoi s-au imprastiat in patru zari.
  Acum astept si pun umarul si la zborul neispravitilor astora care vor sa-mi bage pe gat lichelele neamului.

 3. Cioara vopsită ne mănîncă nouă capul: facem regiuni, dar păstrăm şi judeţele (USL), facem 10-12 regiuni, dar le zicem tot judeţe (ARD) (că dacă le zicem regiuni se sparie aligatoru’ şi nu ne mai iubeşte cînd aligoteşte) (uite-aşa!, le zicem judeţe, să moară de ciudă ţinuturile şi scaunele, na!) (şi poate punem şi-un cneaz în capul Sfatului Judeţean!), şi mai ştii ce-o fi şi prin capul “poporului”, oare cum le-ar zice Partidul OTV?
  Biju, eu propun să le zicem elodii. Vezi ce mişto sună?, Elodia Caraş-Severin, Elodia Sălaj sau Elodia Sud, Elodia Nord-vest. Ce zici? Consiliul Elodian Vaslui a decis… sunt exceptaţi elodienii plecaţi temporar în Spania… intră în vigoare odată cu anunţarea la OTV…
  Hai, încă un pic (pe 9 decembrie) şi ne iese!
  Pe nas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *