Nu m-am exprimat pînă acum pe această temă pentru că nu eram tocmai liber să o fac, mi-am asumat rigorile postului de la Marsilia. Dar acum îmi pot spune şi eu părerea care are ceva competenţă la bază pentru că, în activitatea mea de jurnalist m-am ocupat de cazurile de plagiat destul de celebre  (Patriciu, Beuran, Popa & Cozmîncă). Din ceea ce ştiu eu, din similaritatea cu cazurile citate, reiese cu claritate un adevăr de necontestat: Victor Ponta nu a plagiat lucrarea de doctorat. El are dreptate, din punctul acesta de vedere, să se simtă cu conştiinţa împăcată: nu e el făptuitorul în această cauză. Făptuitorul e necunoscut nouă, cunoscut lui. Că doar de la el a luat lucrarea şi a prezentat-o ca fiind a sa. Deci, Ponta nu a plagiat, doar a uzurpat calitatea de autor a plagiatorului şi şi-a însuşit un plagiat ce nu era a lui.

15 thoughts on “Breaking News: Ponta nu a plagiat lucrarea de doctorat!

  1. Singurele realizari ale lui Viorel Ponta reusite prin propriile compentente sunt urmatoarele:
    1.A reusit conform propriilor declaratii sa invete sa faca si sa vanda hamburgheri, sa doarma prin gara si parc dupa 90′ cand si-a incercat valoarea in Franta. Atat a putut acolo, de unde s-a intors in Romania sa ajunga catel de curte si apoi “dottore” prin furt. Cum sa iubeasca el Europa care nu l-a gasit competent decat ca vanzator de hamburgheri si care mai tarziu avea sa-i dea pe cap ANI si DNA?
    2. A reusit sa aiba un copil cu prima sotie pe care l-a abandonat casatorindu-se cu fiica unui fost nomenclaturist pcr si actual lide psd, exact ca mentorul sau Nastase.
    3.Parvenitism, minciuna, tupeu, aroganta, lichelism, puerilitate, un copil intarziat psihic si mental….pericol national.
    Ce perspective li se deschid tinerilor meritosi in Romania cu un plaggiator si doi multi repetenti la conducerea tarii? Cu institutiile Statului umplute de slugile si neamurile acestor repetenti?

      • la fel ca,,,,, sînt in loc sunt din textul de mai jos nu???

        Un fel de regulă
        Acesta este un blog personal, cu comentarii moderate. Puteţi spune ce doriţi, sînteţi liberi, dar şi eu sînt liber să păstrez linia blogului aşa cum vreau. Nu e în intenţia mea să polemizez cu proşti, nu mă interesează părerile ciudate ale unor ciudaţi. Aici eu sînt CNA-ul care spune ce e admis pe blog şi ce nu.Nu vreau să fiu prieten cu toată lumea. Şi nu vreau să fiu ‘drăguţ” cu toată lumea. Cu toate acestea, voi fi o gazdă bună pentru cititorii mei constanţi. În rest: Libertate, gramatică şi bună-credinţă!””

  2. Exact aceasta teorie este sustinuta si de Ion Cristoiu intr-un articol din EVZ aparut in luna iunie.Oare bombonel o fi stiind ceva?

    • Nu ştiu dacă Bombonel a citit-o (că doar era ocupat cu ţara şi tamara) , dar probabil ştie cine a scris-o , de fapt.

  3. Bun, daca nu a plagiat, atunci s-a “dopat” cu o lucrare de doctorat. Iar controlul “antidoping” l-a prins. Cu alte cuvinte, domnul in cauza a fost depistat xerox pozitiv. Orice boala se trateaza, dar personajul refuza tratamentul !

  4. Adică un fel de dottore uzurpatore, zici tu, nu dottore plagiatore? Adică un hoţ second hand, un hoţ de falsuri, da? Adică fură un Zoglu Zaharescu*, se aranjează un pic în oglindă (şi-a pus o mustaţă, mustaţa aceea lungă şi subţire, inconfundabilă), se “căsătoreşte spiritual” cu Crin, pe care-l prezintă drept Amanda Lear, se declară “catolic, apostolic, roman şi român” şi iese la piaţă, cu Zoglul său în braţe, strigând în gura mare “Ia Dali-ul, neamule!!”
    ___________
    * Biju, dacă nu-l ştii, personajul (oarecum celebru prin anii ’60, oarecum fabulos), îşi făcea veacul prin Melody, pe la Nestor, Union, Tosca, de regulă purta bască şi papion sau lavalieră, se aşeza la tine la masă şi se prezenta: “Sunt Zoglu Zaharescu, pictor genial şi pictor de ţîţe şi icoane, dă-mi un coniac! Din respect pentru Artă!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *